Inzetten van het digitale schoolbord
Vakgebied:
Taal/woordenschat
We maken woordenboekpagina’s. Dat doen we door vanuit de plaatjesbibliotheek plaatjes rondom een bepaald thema te zoeken en daar de woorden bij te schrijven of te typen. Ieder groepje zorgt voor een pagina rond een bepaald onderwerp.
In de hogere groepen doen we dit ook met Engelse en Franse woorden. Woorden die vanuit de actualiteitenkring naar voren kwamen als moeilijk, worden in een moeilijk woordenboek geplaatst. Per pagina plaatsen we een woord plus de bijbehorende betekenis. Eventueel een plaatje erbij en een zin waarin het woord gebruikt wordt zodat je uit de context de waarschijnlijke betekenis kunt opmaken.
In een PowerPoint wordt steeds een moeilijk woord geplaatst plus vier verschillende mogelijke betekenissen. Met de stemkastjes (classroom voting system) houden we een quiz. De scores verschijnen op het bord en de juiste antwoorden worden besproken.
In de software van het digitale schoolbord kun je de woorden in een zin als losse objecten verslepen. Op deze manier is het mogelijk om zinnen te hutselen en weer in de juiste volgorde te laten zetten. Op dezelfde manier kun je leerlingen het juiste woord in de zin te laten plaatsen door ze te laten kiezen uit een aantal woorden.
Bron: http://www.ictopschool.net/
vrijdag 16 november 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten